Kurs og Foredrag

Det blir innimellom arrangert både kurs, foredrag, treninger og andre "Happeninger", og det vil på denne siden være en generell beskrivelse av noen av disse arrangementene, mens det under fanen Kalender kommer en oversikt over når de skjer.

Medisinsk QiGong

Biyunmetoden er medisinsk Qi Gong og bygger på Tradisjonell Kinesisk Medisin (TKM). Dette er en enkel og naturlig metode med langsomme og myke bevegelser, som øker blodsirkulasjonen og myker opp alle kroppens ledd. Den bedrer energiflyten i kroppens meridianer og gir på et tidlig stadium gode helseeffekter. Virker forebyggende og dempende på blant annet revmatisme, leddgikt, fibromyalgi, ME, høyt blodtrykk, astma, allergier, smertelidelser, stress, søvnproblem, følelsesmessige problem, angst og depresjon. Du vi få økt tilstedeværelse og bedre humør, føle deg lettere og mer bevegelig i kroppen. Du trenger ikke være spesielt sprek eller myk for å trene Biyunmetoden, og den passer for de aller fleste.

Grunnleggeren av denne helsebevarende metoden, Grand Master Fan Xiulan, er lege i kinesisk medisin, og har studert Qi Gong i over 35 år. Biyun metoden, har flere typer QiGong, der trinn en er JichuGong, trinn to er DonGong, og trinn tre er 5-element QiGong. Der er også flere ander typer som; Delfinkraftens QiGong, Kvinnens QiGong, Barnas QiGong, Senior QiGong mm. Det vil i Florø i hovedsak bli holdt kurs i trinn en; JichuGong og Senior QiGong, som begge er veldig enkle å utøve og har hovedfokus på å holde alle ledd i kroppen sterke og myke. Når man har trent JichuGong en stund kan det være veldig fint å ta trinn to, DonGong, som går enda mer på energiflyten i kroppen. Trude Eker er Anne Grethe sin instuktør kommer til Florø for å holde kurs i JicuGong helgen 6-7 mai 2017, hun har vært i Florø og holdt flere kurs tidligere, og det vil bli satt opp kurs i DonGong med henne om stor nok interesse. Anne Grethe er instruktør i JichuGong og SeniorQiGong, og vil holde de fleste av disse kursene selv + ukentlige treninger.

Kursene går over 12 timer og gjøres over en helg eller 5 ettermiddager/kvelder. Du vil på kurset få utdelt CD, slik at de enkelt gjøres hjemme etter kurset. Selve treningen tar ca 30 min å utøve. Det kommer også til å bli holdt kurs andre steder i Sogn & Fjordane, da over en helg.

Du kan lese mer om Biyun QiGong her: http://www.biyun.no

Kurs/trening med Mike Doxey

Mike holder kurs i trening basert på å bruke egen kroppsvekt, og har utviklet en effektiv teknikk på å styrke kjernemuskulaturen, og i tillegg holde seg sterk og smidig i kroppen. Kursene går over 2-4 timer, og det er lurt å delta på flere kurs for å få øvelsene til å «sitte».

Les mer om Mike under Behandlere.