FARGEFORKLARINGER

Når man booker en time for fargebehandling er det viktig å forstå hva de ulike behandlingene betyr. Ønsker man å lysne, farge bunnen, helfarge alt, eller tone håret?

FARGE

Helfarge

Når vi utfører en helfarge, legger vi farge i både bunnen og i lengdene. Fargen tilpasses etter kundens ønske, og kan være permanent, eller demi-permanent. Farger vi med permanent farge vil den sitte for alltid, mens en demi-permanent farge vil gradvis skli ut. Selv om vi legger en permanent farge vil utvendig skade som solbleking, bading i klorvann, bruk av varmeverktøy uten varmebeskyttende produkt, og feil hårpleieprodukter gjøre skade på fargen over tid. Derfor kan det være lurt å gjøre en mini-color en gang i blant for å fylle inn tapte pigmenter.

Ettervekst/bunnfarge

Har du helfarget tidligere, og naturfargen har grodd 1-3 cm ut? Da legger vi farge i bunnen, også kalt "ettervekst-farge". Dette er ofte en permanent farge, elle lysfarge.

Mini-color/toning/glossing

En mini-color er en demi-permanent farge, også kalt toning eller glossing. Fargen påføres i nyvasket og fuktig hår, og brukes ofte som korrigering på nybleket hår for å oppnå et naturlig resultat i ønsket tone. Mini-color er en fin behandling for de som liker å bytte farge ofte.

LYSNING

Balayage

Balayage er en av mange lysningsteknikker, også kalt "frihåndsstriper". Når vi utfører balayage-teknikk, maler vi blekingen på håret der solen hadde lysnet det naturlig. Resultatet blir en solbleket effekt, med myk overgang til bunnen. Denne teknikken gir best effekt på de som har ganske lyst hår naturlig.

Foliestriper

Foliestriper er et veldig populært valg fordi det gir optimal lysning. Vi tilpasser tykkelsen og avstanden på stripene etter kundens ønske, og resultatet blir en lysere helhet med naturlig spill. Når vi utfører denne teknikken "vever" vi ut håret som skal lysnes, legger det i folie, og påfører bleking tett inntil hodebunnen. Denne teknikken er et lurt alternativ til de som ønsker å bli lysere, men fortsatt vil bevare spill. Teknikken gir god effekt uansett naturfarge.

Foilayage

Hva om man ønsker litt av begge deler? en mørk bunn, med myk overlang til lysere lengder? Da er foilayage den perfekte teknikken. Dette gir samme naturlige overgang til bunnen slik balayage gir, men lengdene blir lysere. Dette er fordi vi tuperer håret inntil bunnen, og pakker blekingen i lengdene inn i folie. Man velger selv om man ønsker å helbleke lengdene eller "veve" ut striper. Denne teknikken passer til alle hårtyper, men er spesielt populær på mørkere hår.

Helbleking

Denne behandligen utføres ved å påføre bleking i både bunnen og i lengdene. Resultatet blir en lys farge i hele håret, uten spill. Perfekt behandling for de som ønsker et "platina-blondt" resultat.

Lysfarge

Lysfarge er et alternativ for de som ønsker å bli lysere uten å bleke håret. Dette er en farge som lysner håret, men det vil ikke lysne i like stor grad som bleking gjør. Derfor er ikke dette er godt alternativ til de med mørk naturfarge. Fargen kan påføres som helfarge eller striper.